Kategóriák
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!
Szavazás
Termék részletek


Grünpower 120 120 Pressure Turbo Family napkollektor ( csak személyes átvétel )

Grünpower 120 120 Pressure Turbo Family napkollektor ( csak személyes átvétel )

Státusz
ÚJ    
Termék ára
102 283 Ft + ÁFA = 129 900 Ft
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
g120pt
Funkciók
Raktárkészlet
2 db
Tömeg
58 kg/db
Rövid leírás a termékről
Általános leírás
A 120 Pressure Turbo Family típusú napkollektor, kiválóan alkalmas, 2-3 fős háztartások használati meleg vizének előállítására.
A rendszer, a 12 Turbó vákuumcsővel, átlagosan 100-150liter használati meleg víz előállítására alkalmas naponta.
A 120 Pressure Turbo Family egy Nyomásos rendszer, amely azt jelenti, hogy a használati meleg vizünket, egy belső hőcserélő beszerelésének köszönhetően, hálózati nyomáson tudjuk használni. Nem lesz szükségünk Nyomásfokozó szivattyú alkalmazására, valamint a kollektort akár a kertben is felállíthatjuk, a nyomás akkor sem lesz alacsonyabb.
A 120 Pressure Turbo Family-t csak és kizárólag TURBÓ csövekkel forgalmazzuk. Ezek, a hagyományos alumínium bevonat helyett, réz bevonattal vannak ellátva, ezáltal is maximalizálva a beeső napsugárzás abszorbációját.

A rendszer fő részei:
1 darab, 120 literes űrtartalmú Nagytartály
1 darab 5 literes űrtartalmú, Utántöltő tartály
1 szett Vázszerkezet, amely ferde tetőre való szerelésre alkalmas.
12 darab Turbó vákuumcső
1 darab Levegőztető pipetta
12 darab fekete porvédő gumi
12 darab csészetartó
12 darab szilikon tömítés (Beépítve a rendszer nagytartályába)
1 darab fekete gumitömítés a nagy és az utántöltő tartály közötti szigetelésre

A rendszer működése
Utántöltés
A napkollektor utántöltése, a Nagytartály tetején található, utántöltő tartály segítségével történik. A hálózati hideg vizet, belevezetjük, az utántöltő tartályba. Az ott elhelyezkedő úszó, a víz szintjét érzékelve, zárja és nyitja az úgynevezett, Jakab-szelep tömítéssel a víz útját, ezáltal állandósítva a víz szintjét a kollektorban. Azonban, mivel a Gravitációs rendszerekkel ellentétben, a Nyomásos rendszerek esetében, nem a nagytartály vizét, hanem a belső hőcserélőn áthaladó vizet fogjuk használni. A nagytartály vize azonban folyamatosan csökken, hiszen annak ellenére, hogy nem azt fogyasztjuk, a felső pipettán, a forrásponton levő víz, lassan, de folyamatosan párologhat, melyet a fenti módon, pótolni kell
Az utántöltő tartályról részletesen, a lenti képen tájékozódhat.
Vízmelegítés
Miután a napkollektort a fent említett módszerrel feltöltöttük, elkezdődik a termelési szakasz, amely során, a tárolóban felgyűlt vízmennyiséget, a rendszer elkezdi felmelegíteni. A vákuum csövekben, az abszorbált hőenergia következtében, a víz hőfoka emelkedni kezd, majd a meleg víz könnyebb fajsúlya miatt felemelkedik a nagytartály felső részébe, helyére pedig hidegvíz áramlik. Így gyakorlatilag egy a hideg és meleg víz fajsúlykülönbsége következtében kialakuló, folyamatos áramlás alakul ki a napkollektor belsejében. Ez a felmelegedett víztömeg, felmelegíti a nagytartály belső hőcserélőjén keresztülhaladó használati vizet. Tehát a nagytartály vize, gyakorlatilag csak egy hő átadó közeg szerepét tölti be.
Téliesítés
A rendszer, egy úgynevezett 3 évszakos modell. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a napkollektort tavasz, nyár, ősz ciklusban lehet használni. Amikor a hőmérséklet tartósan 0 fok alá esik, akkor a külön az erre a célra a nagytartály alján elhelyezett leeresztő nyílást egy csappal megnyitva, a kollektor vizét le kell engedni. A Nyomásos rendszerek esetében, különösen ügyelni kell, a hőcserélő víztelenítésére. Ezt, a felmenő hidegvíz elzárásával, és a lejövő meleg víz megengedésével érhetjük el.
A termék tulajdonságai
2-3 fős háztartás számára, ingyen használati meleg víz előállítás.
Nyomásos rendszer
3 évszakos üzemi működés
Napi átlagos vízkapacitás: 100-150 liter
Csövek száma: 12 db Turbó vákuumcső
Tartály űrtartalma: 120 liter
Szállítási idő
1 munkanap