Kategóriák
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!
Szavazás
Termék részletek


Mofém gömbcsap BB 3/4"

Mofém gömbcsap BB 3/4"

Termék ára
2 512 Ft + ÁFA = 3 190 Ft
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
113-0018-00
Funkciók
Tömeg
500 g/db
Rövid leírás a termékről
Gömbcsap
BB 3/4"
A termék tulajdonságai
A MOFÉM AHA gömbcsap családja hosszú évtizedekig un. "univerzális" (vízre és gázra is jó) kivitelű volt. Európai Unio-s törekvés, hogy az egységes piac igényeit egységes műszaki előírások elégítsék ki. A gázipari gömbcsapokra megjelent az MSZ EN 331: 2000 számú szabvány. Ez a szabvány az eddigi gyakorlattól eltérő műszaki előírásokat is tartalmaz. Minden szempontot figyelembe véve döntött úgy a MOFÉM ZRt. hogy az AHA típusú gömbcsap családot két családra bontja - Épületgépészeti elzáró és Gázipari elzáró.
Szabvány előírás, hogy "?? a zárótest vagy a tömítés a szerelvény károsodása vagy a beavatkozás látható nyoma nélkül ne legyen eltávolítható. " A tömítések "lezárását" egy a fedél biztonsági csavarral történő rögzítésével oldotta meg a MOFÉM. A biztonsági csavar fejkialakítása olyan, hogy nem teszi lehetővé a csavar kitekerését.
A fentieket figyelembe véve az AHA gázipari gömbcsap nem szerelhető szét roncsolódás nélkül és ennek megfelelően a gyártó a szerelvény felújításához, javításához nem járul hozzá. A szabvány előírásait figyelembe véve a fogantyú (kar) rögzítése is biztonsági csavarral történik. A gázipari használat fokozott igényeit figyelembe véve az NBR tömítők anyaga is igazodik az elvárásokhoz. A gázipari használatot a sárgára festett fogantyú is jelzi.